Landhotel De Hoofdige Boer is vernoemd naar het gedicht ‘De Hoofdige Boer’ van de dichter Staring. Sinds 2018 is Museum STAAL (STAring ALmen) geopend aan de overkant van ons hotel. Daarom bieden de een Staring dagarrangement aan.

Beleef de liefde van de dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring voor het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek, van verleden tot heden. Voel de romantiek, hoor de muziek en luister naar de gedichten en de verhalen. Laat je op een verrassende manier meevoeren en onderga de Staring Ervaring.

Het Staring dagarrangement bestaat uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en een krentewegge bij De Hoofdige Boer
  • Entree Museum STAAL *
  • Wandelroute naar de Koepel van Staring
  • Ons heerlijke Gorssels 12-uurtje wordt geserveerd als lunch

Prijs per persoon: € 19,50

Optioneel: EXTRA bij te boeken:

  • Fietsverhuur € 12,50 per dag
  • E-bike: € 25,00 per dag, van te voren reserveren

* Museum STAAL is open van 11:00 tot 17:00 uur

Van 1 april t/m 31 oktober: dinsdag t/m zondag

Van 1 november t/m 31 maart: vrijdag t/m zondag

 

Korte informatie over dichter Staring:

Staring was een romantische dichter, één van de weinige die dichtkunst beoefenende Nederlanders die als zodanig bekendstaan. Zijn romantische inslag betrof zowel hetgeen waarover hij schreef (legenden, beschrijvingen van de natuur) als de wijze waarop hij dat deed (gevoelig en humoristisch). Hij debuteerde in 1786 met Mijne eerste proeven in poëzie.

Staring blonk uit in de dichterlijke vertelkunst. Een goed voorbeeld daarvan is zijn “Jaromir-cyclus”, maar ook met “Marco” en “De Hoofdige Boer” verwierf hij bekendheid.

Bron: Anthony Christiaan Winand Staring. (2020, 1 september). In Wikipedia. https://nl.wikipedia.org/wiki/Anthony_Christiaan_Winand_Staring