Activiteiten & winkelen in Almen

Winkelen

Activiteiten in Almen zoals de historische steden Lochem en Zutphen en de dorpen Gorssel en Vorden, zijn allen op zo’n acht kilometer afstand. Leuk om naar toe te fietsen of te wandelen en te genieten van de sfeer, de eeuwenoude architectuur en een fijn terras. Ook kunt u er gezellig winkelen vanwege het originele kleinschalige winkelbestand. Verder bent u vanuit Almen met de auto in een ‘stief kwartiertje’ in plaatsen als Bronkhorst (20 km), Bredevoort (25 km) en Deventer (20 km).

Activiteiten

Varen op de Berkel

Vaar mee met de Berkelschippers op de Berkelzomp. Start in Almen bij het zwembad en ervaar het landschap, veelal in beheer van Natuurmonumenten, vanaf het water. Dagelijks is er een afvaart. Privé-vaarten zijn mogelijk op afspraak. Het is ook mogelijk om groepsarrangementen te reserveren waarbij meerdere activiteiten kunnen worden gedaan naast een rondvaart, zoals een huifkartocht of een fietstocht na de rondvaart. U kunt zelf reserveren. Info & reserveringen.

De Berkelzomp vaart elk jaar tijdens het seizoen.

Ezeltochten

Wilt u de prachtige omgeving eens op een originele wijze verkennen dan is een ezeltocht misschien iets voor u, de familie Wiltink uit ons dorp Almen vertelt u er graag meer over. Info & reserveringen.