Agenda en omgeving

Agenda 2024

Algemeen: VVV Lochem klik hier

5,6,7 april      Heks van Almen 

31-3-24 – 30-3-25 De eerste kus – Museum STAAL

12 mei            Moederdag ( Asperges!)

16 juni            Vaderdag ( Hamburger…)

19 oktober     Start wildseizoen

5 december   Sinterklaas surprisemenu

24, 25 en 26 december Kerstlunch en diner

Voor meer activiteiten in de buurt, kijk bij VVV Lochem en lees verder op deze pagina.

Hotel in Almen

Het hotel is midden in het dorp Almen gelegen. Omringd door prachtige, kilometerlange wandel- en fietsroutes. Heerlijk wandelen langs rivier de Berkel, naar de koepel van Staring of fietst u liever de achtkastelen tocht? Fietsers, wandelaars, mountainbikers, wielrenners, vogelspotters, museum liefhebbers, voor iedereen heeft de omgeving genoeg te bieden. Ook voor mensen uit drukke steden is het heerlijk op adem komen in deze rustige omgeving. Ontdek de vele charmes van de Achterhoek vanuit Landhotel De Hoofdige Boer.

‘’Landhotel De Hoofdige Boer is al sinds 1965 een begrip in de Achterhoek. Het familiehotel biedt naast haar kamers en het restaurant, de Gelagkamer en de beroemde Theetuin, diverse zalen voor feestelijkheden en bedrijfsbijeenkomsten zoals vergaderingen, workshops en trainingen.’’

Sporten & Wellness

Privesauna Beautyboerderij Schipbeek in Laren, 15 minuten rijden vanaf Almen. Tel.nr. 0573-221910. Schipbeek.eu

Tennis

Tennissen kunt u op 3 minuten loopafstand van het hotel op een van de drie kunstgrasbanen van de Almense Tennis Club. De tennisbaan ligt direct naast een zwembad en te midden van weilanden. U kunt op onze kosten tennissen. Neem uw spullen mee en sla een balletje! Info & reserveringen.

Golfen

Golfen kunt u bij Golf en Country Club ‘De Graafschap’ in Lochem (6 km). De baan sluit aan bij de natuurrijke omgeving. U vindt er glooiende greens, houtwalletjes, mooie waterpartijen en heide. Maar ook bossen en uitdagende fairways, met strategisch geplaatste bunkers. De smalle fairways stellen uw nauwkeurigheid zeker op de proef. De grote lengte van de baan maakt uw spel tot een ware belevenis. Info & reserveringen. 

Zwemmen

Zwemmen kunt u bij het buitenbad Almen. Tijdens het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 september is een van de mooiste buitenbaden in de regio te bezoeken. Het Almense zwembad, prachtig gelegen aan rivier de Berkel ligt op vier minuten loopafstand van het hotel. Het zwembad beschikt over een peuter, een ondiep en diep bad. Verder heeft het fijne zonweiden en veel speeltoestellen. Het uitzicht rondom is op zich al een goede reden om er heen te gaan! Info & reserveringen

Gaat u liever naar een overdekt zwembad met glijbanen? Zwembad de Beemd in Lochem ligt 8 km van Almen. Info & reserveringen. 

Kano huren & waterfietsen

Tijdens het zomerseizoen, van 1 mei tot 1 september kunt u bij een van de mooiste buitenbaden van Nederland, het Almense zwembad, kanoën en waterfietsen op de rivier de Berkel. Info & reserveringen.

Wellness
Wellness is de sfeer in ons hotel, de kamers, het restaurant en in de tuinen. Wij hebben bewust geen eigen faciliteiten onder het motto ‘herbergier blijf bij je tap’.
Wel kunt u in onze omgeving uitgebreid genieten op dit vlak.
Palestra Sauna, Beauty & Body is zeer de moeite waard en nog geen drie kwartier rijden van Almen. Het telefoonnummer is 0314-39 98 00. Info & reserveringen.

Schoonheidsspecialist
Wilt u in de directe omgeving een schoonheidsbehandeling? Dan raden wij u schoonheidssalon ‘Beauty Look’ in Almen aan. Op drie minuten loopafstand van het hotel. Het telefoonnummer is 0575 – 433101. Info & reserveringen.

Een andere schoonheidssalon is ‘Heb je huid lief’ in Laren (GLD) met telefoonnummer 0573 – 259643. Info & reserveringen.

Winkelen

De historische steden Lochem en Zutphen en de dorpen Gorssel en Vorden, zijn allen op zo’n acht kilometer afstand. Leuk om naar toe te fietsen of te wandelen en te genieten van de sfeer, de eeuwenoude architectuur en een fijn terras. Ook kunt u er gezellig winkelen vanwege het originele kleinschalige winkelbestand. Verder bent u vanuit Almen met de auto in een ‘stief kwartiertje’ in plaatsen als Bronkhorst (20 km), Bredevoort (25 km) en Deventer (20 km).

Activiteiten

Varen op de Berkel
Vaar mee met de Berkelschippers op de Berkelzomp. Start in Almen bij het zwembad en ervaar het landschap, veelal in beheer van Natuurmonumenten, vanaf het water. Dagelijks is er een afvaart. Privé-vaarten zijn mogelijk op afspraak. Het is ook mogelijk om groepsarrangementen te reserveren waarbij meerdere activiteiten kunnen worden gedaan naast een rondvaart, zoals een huifkartocht of een fietstocht na de rondvaart. U kunt zelf reserveren. Info & reserveringen.

De Berkelzomp vaart tijdens het seizoen.

Ezeltochten
Wilt u de prachtige omgeving eens op een originele wijze verkennen dan is een ezeltocht misschien iets voor u, de familie Wiltink uit ons dorp Almen vertelt u er graag meer over. Info & reserveringen.