Wie zijn wij?

Landhotel De Hoofdige Boer in Almen

Wij heten u van harte welkom!

Het pand van De Hoofdige Boer dateert van voor 1839, in die tijd heette het Herberg De Groene Jager, in 1920 is de naam veranderd in Hotel Ovink, naar de familie die het hotel bestierde tot 1953. De oorsprong van Landhotel De Hoofdige Boer gaat terug naar 1953, het jaar dat de familie Holtslag het hotel heeft overgenomen. Met toestemming van Mr. A. Staring is de naam De Hoofdige Boer in 1965 op het pand gekomen, Mr A. Staring heeft destijds ook de opening verricht met de huidige eigenaar die toen 1 jaar oud was. Met de derde generatie Holtslag aan het roer wordt er nog iedere dag het beste uit de kast gehaald om het onze gasten naar hun zin te maken. In 2023 vierde Landhotel De Hoofdige Boer het zeventig jarig bestaan, dat is niet niks!

Waar komt de naam ”De Hoofdige Boer” vandaan?

Het gedicht “De Hoofdige Boer, Eene Zutphense vertelling” is het beroemdste gedicht van A.C.W. Staring (1767-1840). Staring staat bekend als enige Nederlandse dichter uit de Romantiek. Zijn romantische inslag betrof zowel hetgeen waarover hij schreef (legenden, beschrijvingen van de natuur) als de wijze waarop hij dat deed (gevoelig en humoristisch). Het gedicht De Hoofdige Boer gaat over een koppige boer die weigert de nieuwe brug te gebruiken om naar de kerk te gaan. Hij gaat liever net zoals zijn voorouders door de sloot.

Ook in 2024 hebben wij voor u hotelarrangementen, een divers evenementen programma, een feestarrangement en vergaderaanbiedingen samengesteld.

U bent van harte welkom!

Vacature

Ons Adres

Dorpsstraat 38, 7218 AH, Almen

Almen

Dorpsstraat 38, 7218 AH, Almen

Routebeschrijving

Telefonisch Contact

Wij staan altijd voor u klaar

Bel ons vandaag

0575-431744

Bel vandaag

Mail Ons

Stuur ons een mail voor informatie

Wij staan voor u klaar

receptie@dehoofdigeboer.nl

Stuur een e-mail

Geschiedenis

Een hotel prikkelt de fantasie van menigeen… wie droomt er niet van om ergens op de wereld zijn eigen hotel of bed & breakfast te beginnen? En het is ook leuk. Landhotel De Hoofdige Boer wemelt van verhalen die we natuurlijk niet naar buiten brengen maar weet dat een illuster gezelschap u voorging.

Beroemde gasten in De Hoofdige Boer?
Buiten vele staatslieden en hoge ambtenaren, zakenlieden en radio- en televisiepersoonlijkheden en complete jaarclubs die graag incognito met hun gezelschap of familie genieten? We vertellen niet alles, want ook daarvoor komt men graag naar de Dorpsstraat 38 in Almen.

In het roemruchte verleden:

  • Prinses Juliana met haar kunstvrienden,
  • Dichteres Ida Gerhardt,
  • Willem Wilmink,
  • G.K. van ’t Reve,
  • ‘Lieve Lita’ of mevrouw Vuerhardt uit de Libelle,
  • Majoor A.M. Bosshardt,
  • Regisseur Paul Verhoeven met de crew van de film ‘Spetters’, ‘Swiebertje’, ‘Saartje’ .